Texelse Tiramisu

texelse-dranken_fb-visual_recept_tiramis

Met Texelse advocaat en het Texelse likeurtje foor nou en naggeres

"TEXELSE ADVOCAAT" DIRECT KOPEN

"Foor nou en naggeres" DIRECT KOPEN

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Ronde springvorm van 25 cm
  • Bakpapier
  • Elektrische handmixer
  • Spuitzak met spuitmond voor rozetjes 
  • Fijn zeefje

Bereidingswijze

  1. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Meng de koffie en likeur in een kommetje door elkaar. Dip de lange vingers heel kort in het koffie-likeurmengsel en bekleed de taartbodem hiermee. Leg de lange vingers met de suikerkant naar beneden. Om de bodem goed te bedekken zul je sommige lange vingers moeten breken.
  3. Klop 500 ml slagroom samen met 6 zakjes vanillesuiker en 1 zakje klopfix stijf. Klop de mascarpone en advocaat los en roer de slagroom erdoor. Roer glad. Verdeel 1/3 van het roommengsel over de lange vingers en strijk glad. Maak een tweede laag met lange vingers, gedipt in koffie en bedek met het overige roommengsel. Zet minimaal 2 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.
  4. Garneer de tiramisu met cacaopoeder en chocoladekrullen.