Geniet van heerlijke wildgerechten met Strender Stropertje!

De laatste maanden van het jaar zijn aangebroken: dat betekent dat het weer tijd is voor het wildseizoen! Wil jij thuis heerlijke wildgerechten klaarmaken? Wij hebben een mooi gerecht voor je samengesteld. Extra lekker: ons Strender Stropertje past hier uitstekend in! Naast een wildgerecht verklappen we ook het recept van onze “Strender Kletskoppen”.

Hertenbiefstuk met cranberry-Strender Stroper-saus

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukjes à 175 gr per stuk
  • 50 gr gedroogde cranberry’s
  • 1 kaneelstokje
  • 2,5 dl “Strender Stropertje”
  • 1,5 dl room

Bereidingswijze
Doe de cranberry’s samen met kaneelstokje en “Strender Stropertje” in een pannetje en laat dit tot de helft inkoken op een zacht vuur. Doe er vervolgens de room bij en laat dit nog 10 min. op een zo laag mogelijk vuur pruttelen tot het een saus is geworden.

Bak de hertenbiefstukjes aan beide zijden goudbruin (de baktijd is afhankelijk van hoe rood of doorbakken u de biefstuk wilt hebben). Laat de biefstuk na het bakken een paar minuten in aluminiumfolie rusten. Serveer het daarna met de saus er overheen en eventueel in een schaaltje ernaast.

Met gebakken aardappels en verse groente is dit een heerlijk en bijzonder wildgerecht.

"STRENDER STROPERTJE" DIRECT KOPEN

Strender Kletskop

Ingrediënten

  • 6 heel dun gesneden plakjes ontbijtkoek
  • 5 el ‘Strender Stropertje’
  • 5 el (gladgestreken) bruine suiker

Bereidingswijze
Leg de 6 plakjes ontbijtkoek op bakpapier. Sprenkel het “Strender Stropertje” over de ontbijtkoek en strooi dan over ieder plakje een eetlepel bruine suiker. Maak dit met een mes mooi glad.

Plaats de plakjes ontbijtkoek in een voorverwarmde oven van 200° C en laat deze 5 min. bakken. Haal de plakjes uit de oven en laat ze afkoelen. Ze worden vanzelf hard en zijn dan klaar voor gebruik.

Tip
Vlak voordat de kletskopjes hard worden kun je ze heel makkelijk oprollen of tot een vierkant bakje vouwen. In het koud geworden rolletje kun je slagroom spuiten, je krijgt dan een “kniepertje”. Het bakje kunt je bij een nagerecht gebruiken om er b.v. een bolletje kaneelijs in te doen.

"STRENDER STROPERTJE" DIRECT KOPEN