Super makkelijke chocoladetaart met ‘Foor nou en naggeres’

texelse-dranken_fb-visual_recept-chocola

Met Foor nou en Naggeres

"Foor Nou en Naggeres" DIRECT bestellen

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Taartvorm
  • Steelpannetje
  • Lepel
  • Kom
  • Mixer of garde
  • Spatel

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pannetje op het vuur. Verkruimel de koek tot fijne korrels en roer door de boter. Schep het mengsel in de taartvorm en druk met de achterkant van een lepel aan, totdat een (redelijk) gladde bodem ontstaat. Plaats de taartvorm in de koelkast en laat de bodem +/- 1 uur afkoelen en hard worden.

  2. Smelt de chocolade au bain-marie in een pannetje en klop in een aparte kom (met een mixer of garde) de slagroom samen met een beetje poedersuiker tot een stevige massa. Roer de gesmolten chocolade met een spatel door de opgeklopte slagroom en voeg de heerlijke Texelse likeur ‘Four nou en naggeres’ toe. Zorg dat alles goed door elkaar geroerd is.

  3. Verdeel het chocolademengsel over de koekjesbodem in de taartvorm en zet in de koelkast. De taart heeft +/- 4 uur nodig om op te stijven.

Tip: voor de variatie kun je eventueel frambozen of aardbeien op de bodem leggen, voordat je de chocolademassa erop schenkt. 

Smullen maar!

"Foor Nou en Naggeres" DIRECT bestellen